onsdag 30 januari 2008

Livet enligt Lotta

Detta inlägg är komponerat av både Jenny och hennes soulmate Mary Olie aka Maria Olebark.
Någon gång i framtiden kommer ni även känna oss som artisterna Tussan & Tuttan!

När Maria och Jenny träffades den 21 januari 2007 var förälskelsen omedelbar och överväldigande. Vi hade ju gått på dagis tillsammans för att sedan gå skilda vägar ända fram till universitetets dagar. När vi väl såg varandra igen upptäcktes att vi trots våra "years apart" hade utvecklats parallellt till väldigt likasinnade töser. Vilken lycka och vilken insikt att äntligen träffa någon som delar samma intressen, åsikter och passion för alteregot och hjältinnan Lotta!

Lotta från Bråkmakargatan är en ständigt citerad karaktär. Det är bara Maria och Jenny som förstår när någon uttalar meningar såsom "Dumma mamma!!!", "Det är en grisbjörn", "Nu reser jag...", "Jag säger att det var en hund som klippte sönder den"och "Han kan väl för Farao få simma lite". Det är en del av vårt normala liv att kunna relatera till Lottas utsvävande känslor. Vi har till och med införskaffat en gemensam Lotta-DVD-box, d v s vår motsvarighet till tjockisens bantningskurs, rökarens sluta-röka-metod och kvinnans överlevnadsguide i manssamhället.

Vårt kanske mest använda talesätt är taget från en scen då Lotta i vredesmod skriker i högan sky för att hennes mamma har tvingat på henne en stickig jumper. När grannen Tant Berg hör Lottas skrik uttalar hon de bevingade orden: "Nämen nu har väl Lotta ont i magen ändå".

Därför... När Jenny eller Maria känner sig lite nere eller faktiskt lider av en gnutta mensvärk, kan denna gå ut i korridoren och likt Lotta ta ton. Den andra av oss kan då likt Tant berg le i mjugg inne på sitt rum och uttala de bevingade orden (fast med utbytt namn): "Nämen nu har väl Jenny/Maria ont i magen ändå".

Det har till och med gått så långt att vi börjat diskutera våra framtida förlossningar. Då måste ju givetvis den av oss som inte föder roa den andra genom att dra Lottavitsar bredvid förlossningsbädden. Både för att stundens allvar säkert behöver lättas upp en aning och att de bevingade orden ska få komma till sin fulla rätt. NÄMEN NU HAR VÄL LOTTA ONT I MAGEN ÄNDÅ!

Det är vår övertygelse att det kommer att bli en glad unge om detta får inträffa. Och... att världen skulle vara en betydligt tommare och fattigare plats om inte Lotta inverkade i våra liv.



Är det konstigt att ungen blev misstagen för Grete som spelar Lotta i filmerna:Maria 7 år

///Kyssar till världen från Maria och Jenny



1 kommentar:

Anonym sa...

å va roligt att jag hittade din blogg när jag googlade bilder på lotta. kan inte låta bli att le inombords när jag ser fina dej! bästa sommarminnet e när du hade högläsning i solen på graninge. det var frid. stor puss och kram!//melina