måndag 28 april 2008

Äventyr på havet


Igår söndag gjorde jag och Maria en endagstur ut på Östersjön. Vi skulle ta Ålandsfärjan fram och tillbaka för att njuta det billiga nöjet: taxfree. Obervera här att vi betalade 60 kronor för en turochretur resa, en enkelresa till Upplands Väsby med Upptåget kostar 95 kronor. Absurt.

Vi skulle ta bussen till Grisslehamn, en buss som gick från Willys i Uppsala. Vi var där 20 minuter innan bussen skulle gå och tänkte gå in på Willys och köpa en pastasallad att ha med oss som proviant. Vi frågade nästan direkt ett biträde om var pastasalladerna fanns och var Eckeröbussarna gick ifrån. Då svarade han: Vi har inga pastasallader och bussen går det andra Willyset som ligger på andra sidan stan. Totalförvirring i Jenny och Marias hjärnor. PÅ ANDRA SIDAN STAN. Vi kommer aldrig hinna! Vi hade ju bara cyklarna med oss. Vi bestämmer oss för en kupp, det får bära eller brista. Vi beställer en taxi, med meddelandet: DET ÄR BRÅTTOM!

Och det är nu miraklet sker. Efter fyra minuter kommer en taxi och i taxin sitter vår hjälte Goran. Goran är en sådan där taxichaufför som bara finns med i Josef Fares filmer (och tydligen i Uppsala). Ett riktigt orginal som fick oss att ligga dubbelvikta av skratt hela det kortkorta resan. Vi förklarar i vilken situation vi befinner oss och han säger först: Tjejer! Varför ni göra så här mot mig?! Sen öser han iväg och skriker "Himla talibaner!" åt alla långsamma bilar framför. Vi kör förbi en tant på cykel och Goran utbrister: Akta mormor tjejerna ska med bussen!!! När vi nästan är framme säger han: Damer, nu det hundra procent ni hinner. Om ni inte hinner så lovar jag köra gratis efter bussen. Han kör upp och parkerar snett framför bussen så att den inte ska kunna åka utan oss. 120 spänn för fem minuters åktur med taxichauffören Goran, det var dagens mest välspenderade pengar.

Här kommer några bilder från Tuttan och Tussans äventyr på havet:


Till haaaavs!


Pernillas exotiska hemland: Åland!


Tussan och Tuttan och Åland


De kyliga dryckerna var perfekta att värma sig på i den ännu kyligare vinden


Jenny på Östersjön


Här hittade vi en dörr som var perfekt för små människor som Maria och Frodo

1 kommentar:

Anonym sa...

Japp. Hav och sprit. Det är vad Åland har att erbjuda. Men de e inga så barra de inga! Kom å häsla på i sommar så utlovas båda. Och kanske lite bastu också :) Pusspuss

Ps Tack för vårt finfina vykort! Hahahaha