fredag 28 mars 2008

Berättelsen om en helkväll

Igår kväll var en riktig helkväll. Väldigt lyckad! Jag träffade mina syjunta-brudar klockan sju för ett par fördrinkar hemma hos Marie, som bor i ett mysigt studentrum på gatan nedanför Slottsbacken. Några drinkar blev till några timmar av glädje, musik, dans, prat om allvar och prat om strunt. Vid halv elva tog vi de få stegen som behövdes för att komma till Stockholms nation, där vi skulle "svänga våra lurviga". Det var lagom mycket folk, det vill säga lagom med svängrum på dansgolven. Men på något sätt är det alltid för trångt kring bardisken. Det är väl konstigt.

Det är skönt att nationerna stänger ganska tidigt på vardagar. Klockan ett tänds lamporna i taken och alla studenter trängs för att hämta ut sina jackor och få i sig den efterlängtade korven med bröd av den förmodligen alldeles för välbetalda korvgubben som står och väntar utanför portarna. Jag kände redan vid halv ett-tiden att de nya skorna skav. Därför gick jag innan stängningskaoset hann dra igång och bestämde mig för att tillbringa sista delen av kvällen med stammisarna på karaokebaren. Så jag tog cykeln och trampade iväg mot Dragarbrunn.

Avslutningen på kvällen blev så bra som den bara kunde bli. Jag fick riva av en Bohemian Rhapsody under sluttimmen, innan stället stängde klockan två.

Anekdot (apropå gårdagens bravader):
Jenny står och ska hämta ut sin jacka vid stängning på karaokebaren. Jenny börjar så smått gräla på gardrobiären för att hennes sjal tycks saknas. Hon blir jätteorolig för några sekunder (den var ju så ny och fin), innan vännen Anders påpekar att: Jenny, du har ju sjalen på dig (följt av ett asgarv, såklart).

Så kan det gå.

Men lyckligtvis var jag i skolan till didaktikpasset klockan 09.15 i morse. Det ni!
Nu ska jag ta en tupplur.

Kärlek och fred till världen

Inga kommentarer: