söndag 25 november 2007

Här är gudagott att vara

Dagens tips: (från Maria och Jenny) Mammaavdelningen på HM är en outforskad guldgruva.

Dagen igår skulle tydligen vara en antikommersiell sådan. Om jag hade vetat det i tid hade jag aldrig låtit Maria ta mig ner på stan. Ischh! Men vi hade mysigt. Vi åt lördagsfika på Norrlands nation och sen spatserade vi utmed Uppsalas shoppinggata. En utomordentligt lyckad dag... och...

...vilken lyckad kväll!!! Igår var det dags för payback-party, d v s en fest som fungerade som betalning för vårt slit under Anti-gås festen (don't tell skatteverket). Vi var cirka 40 personer och det bjöds på trerätters och dricka. En silltoast till förrätt, sen fläskfilé med rotgrönsaker och marängsviss till efterrätt. Underbart sällskap och mycket sång från Norrlands egen nationssångbok. Allt från Internationalen till Här är gudagott att vara.

Klockan hade nog börjat närma sig elva när vi började fundera på att dra vidare till något dansställe. Jag förslog inte helt oväntat Etage, karaokestället. De flesta var dock mer intresserade av att gå hem mot studentvägen och festa med singstar. Men envis som jag kan vara, så stod jag på mig och erbjöd mig att gå till Etage ensam för att kolla stämningen. Vilket jag också gjorde.

Det var mycket folk, 50 kronor i inträde och absolut ingen jag kände... förutom karaokevärden Fredrik. När jag hade minglat runt med mig själv i en halvtimme kom tack och lov några andra trogna karaokefantaster som erbjöd sig att ta hand om mig. Maria och Märta hade dock bestämt sig att lämna Norrlands, 50 minuter efter att jag gott. De anslöt sig till de glada sällskapet på Etage. Och tur var väl det - mellan 00-03 den kvällen dansade vi och sjöng och levde glada dagar. Därifrån kom vi inte förrän efter stängning. Lamporna hade tänds för länge sen när vi äntligen fick tag i våra jackor och kunde traska hem i snöovädret. Frusna till det yttre, men varma i själen. Tack för en underbar kväll tjejer!!!

Just det! Jag är klar med mössan!


Fred och frid

(ps. sa uppdaterad önskelista längre ner)

2 kommentarer:

Alicia sa...

Jenny, vilka oanade talanger - kan man beställa en svart?

Mammaavdelning! Lite väl tidigt, eller.......?
M

Anonym sa...

det är aldrig aldrig aldrig för tidigt att handla mamma kläder. inte för oss storbystade iaf ;).